4 Ekim 2012 Perşembe

Tayland Gezisi vol1

merhabalar!:)  yolarkadaşımın işi dolayısıyla yurt dışına daha uygun fiyata uçabiliyoruz. Bu fırsatı değerlendirmek içinde elimizden geleni yapıyoruz:) bu değerlendirmelerin ilki geçen yıl gittiğimiz Tayland tı. Biz Taylandın başkenti olan Bangkokta kaldık.  kesinlikle muhteşem bir yer! kültür olarak bizden çok çok farklı olduklarında dışarda sürekli bir oraya bir buraya bakıp hayretlerinizi fışkırtmak durumunda kalıyorsunuz:)
ama bir uyarı: şehir gerçekten çok kötü kokuyor( sanırım kullandıkları yağlar ve çok fazla dışarıda yemek satan tezgahların olmasından kaynaklanıyor) kolayı çok çok nadir tüketen ben bile elimde kola şişesiyle gezdim mide bulantımı bastırıyor diye:)
Bangkok a Katar üzerinden gittik. Katar da Bangkok uçağını beklerken bu aile boyu lolipopları gördük:) çok sevdim!
bizim gittiğimiz zamanlarda yani ocak ayı ortalarında Çin yeni yılı kutlamaları vardı. Tayland ta da çok fazla çinli olduğu için her yer geleneksel objelerle süslenmişti

kahvaltımız.. menüde çok şey var gibi görünse de aslında hiç bir şey yok:) "helal" katagorisine giren yiyecekler sayılı olduğu için otelde ancak bunları yiyorduk: bol bol meyve, patates ve domates. zeytin ve peynir kültürleri hiç yok. yan masadaki yerli turistler haşlanmış pirinçle dolduruyorlardı tabaklarını. kahvaltı olarak sadece bu var hayatlarında:) çok garipsemiştim doğrusu:)

otelin bahçesinde.. fotoda görülen şahıslar ülkenin kral ve kraliçesi. tabiri caizse neredeyse krallarına tapıyorlar. 




pazar yerinde bir tezgah :)


yine pazar yerinden. burası "floating market" dedikleri yüzen pazar. yiyecekleri sandalların içinde satıyorlar. sol taraftaki kırmızı meyve "rose apple" dedikleri muhteşem bir tat! ben çok beğendim tadını:)


bangkok evleri... gerçekten çok pis ve dağınıklar.. evlerin hali genelde böyleydi..


sokakta noodle satan kadınlar

kadın her yerde kadındır:) bu arada kıyafetler inanılmaz ucuz ve güzel ! ben salyalarımı zor topladım, hangisini alacağımı şaşırdım:) 


çok değişik tropikal meyveler var:)



burada tavuklar başı kesilmeden öldürülüyorlar ve yine aynı şekilde satılıyorlar. bu yüzden beyaz et Tayland ta helal değil!


ızgara muz desem:)


taksilerin rengi beni benden aldı:)


geleneksel ulaşım aracı tuk tuk! mutlaka binilmesi gerek:) ama sıkı tutunmakta fayda var:)


şimdilik bu kadar.... devamıı bi sonraki postta:)

6 yorum:

  1. uzakdoğuyu çok merak ediyorum.postun devamını merakla bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekten merak edilmeyecek gibi değil sevgili nabrut:)

      Sil
  2. Blogunuzu yeni keşfettim. Uzak doğu kültürü fazla bilgimizin olmadığı bir kültür. Fotoğraflar da anlatmak için çok iyi olmuş. Takipçinizim:)

    YanıtlaSil
  3. uzak doguya henuz ben de gıdemesım 2 cocuk ardarda gelınce cesaret edemedım cocuklarla gıtmeye ama bıraz buyusunler ben de uzak yerlere gıtmek ıstıyorum. sız cvok guzel reısmlele eglencelı bır sekılde geınızı ozetlemıssınız tesekkurler darısı basımıza

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah sevgili yunus ve yusufun annesi:) Allah sana da nasip etsin muhteşem bir yer!

      Sil