13 Ekim 2012 Cumartesi

Tayland Gezisi vol2

merhaba:) nerede kalmıştık:) hemenn devam edelim:)

Aşağıda gördüğünüz bina en büyük tapınakları. ismini unuttum maalesef:(
     burası da "floating market" dedikleri yüzen pazar. Tayland ta kazıklandığımız tek gezimiz:) şöyle ki, yolarkadaşım la meşhur pembe taksilere binip şehir turu yaptık( bu arada benzin inanılmaz ucuz orda. koca şehir turu 10-12 lira filan tuttu Türk parasıyla:)) sonrasında bizi nehir kenarında indirdi adam. biz de yüzen pazara gitmek istedik. bir yer bulduk hem nehirde tekne turu yaptırıyormuş hem de yüzen markete götürüyormuş. yolarkadaşım inanılmaz pazarlık yapar öyle böyle değil:) baya bi pazarlık yaptı tam miktarı hatırlamıyorum ama ilk fiyattan baya bi uyguna kiraladık tekneyı.      neyse efendim biz gezdik nehri yüzen pazara da gittik. ama diyoruz ki pazarda birbirimize "yahu TV de ki gezi programında gördüğümüze hiç benzemiyor bu sanki daha küçük". sonra gezmiş olmanın mutluluğuyla otele döndük.       oteldeki rehber bize o gün neler yaptığımızı sordu. biz de anlattık. biz anlattık kadın şok oldu:) meğerse otelin bize yapacağı yüzen pazar turundan 3 kat fazla ödemişiz:) bir de o gittiğimiz yer gerçek yüzen pazar değilmiş daha miniğiymiş:) böyle de bi kazıklanma hikayemiz var:)
Tayland ta 3 büyük budha varmıŞ. Yatan, Ayakta ve oturan budha. aşağıda yanında sırıttığım yatan budha :)
bunlarda bir tapınağın bahçesindeki budhacıklar:)
oturan budha ve budizm i öğrenmeye gelen öğrenciler..
ayakta budha
yüzen pazarda ilk hindistan cevizi suyu deneyimim. yüzümden de anlaşılacağı üzre hiç sevmedim:) bu arada pazarlarında hiç bir esnaf bağırmıyor " gel abla geeeaaallll!" diye:) sessiz sessiz müşteri bekliyorlar:)
 Thai yemekleri işte böyle çok iştah açıcı:P
vo2 kısmımızda bitti:) çook uzun postları sevmediğim için böyle parça parça yazıyorum. son bi vol3 mümüz kaldı. o da arkası yarın olsun:)

4 yorum:

  1. Yarın bakalım bizi neler bekleyecek? :)) Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence güzel şeyler bekliyor:) teşekkür ederim sevgili felsefespri:)

      Sil