1 Haziran 2012 Cuma

10. Türkçe Olimpiyatları!

      Üniversitedeyken ülkelerinde Türk kolejlerine gitmiş biri güney koreli biri Arnavut birbirinin ana dilini hiç bilmeyen iki arkadaşım aralarında Türkçe konuşurlardı. hayalinizde bi  canlandırsanıza! bir Koreli ve bir Arnavut İngilizce değil Türkçe anlaşıyorlar! O zamanlar bu sahne bana çok sıradanmış gibi gelirdi ama şimdi çok duygulandım! gerçekten çok duygulandım.. 2 afrikalıyı yağlı güreş yaparken görmek, Ukraynalı çocukları horon teperken seyretmek, Nepalli çocukların kendi ülkelerini Türkçe olarak büyük bir keyifle anlatmalarını dinlemek sanırım herk Türkü duygulandırır ve gururlandırırdı...
      Bugün İstanbul Fuar Merkezinde Türkçe Olimpiyatları Kültür şöleni vardı. Okul çıkışı eşim ve arkadaşlarımızla gittik.  127 farklı ülkeden gelen çocuklar stantlarda ülkelerini tanıtıyorlardı. belirli aralıklarla da dışarıda sahnede gösteriler yapıldı, şarkılar söylendi, şiirler okundu ve bunların hepsi yabancı öğrenciler tarafından Türkçe yapıldı!:)
bu çocuk sanırım Zanzibarlı idi. önünde o topraklardan gelen baharatlar var.






Bu fotoğrafta ise çeşitli Afrika ülkelerinden gelen öğrenciler kendi yöresel çalgılarıyla hep beraber müzik yapıyorlardı. inanılmaz bir gösteriydi!




Burada da m_sude Taylandlı kızlara Bangkok'a geldiğini ve çok beğendiğini anlatıyor:) arada da tek tük öğrendiği Thaice kelimeleri de kullanmayı ihmal etmiyor :P


                10 ve 11 Haziran da Şölen devam edecek. fırsatınız olursa mutlaka gidin derim ben. Türkçe'nin dünya dili olduğuna gözlerinizle şahit olmak sizi çok gururlandıracak!
             

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder