9 Haziran 2012 Cumartesi

Gezelim Görelim: Antakya

       "Yolarkadaşım" la gezmeyi çok severiz. Deniz kum güneş üçlüsü bizi boğar, yeni yerler, yeni kültürler görmek daha bi içimizi açar:) kültür mantarıgillerdeniz anlayacağınız :P Zaten mersinli olduğum için deniz-kum-güneş üçlüsü evden 2 adım ötedeydi bana, belki de bu yüzdendir cazip gelmeyişi..
       bugünkü durağımız Antakya! Türkü, Kürdü, Arapı, Alevisiyle tam bir kültür şöleni Antakya! iç içe geçmiş kültürlerin kardeşçe yaşandığı bir yer burası... Arap kökenliler bir hayli var o yüzden tabelalarda "kasap" yerine "kassab" yazısını Antakya da görmeniz çok olağan:)
2 günlük gezimizde ilk durağımız Antakya Arkeoloji Müzesiydi. İyi haber: Müze kart geçiyor:)

görülmesi gereken bir yer! hele benim gibi tarihi objelere meraklıysanız kaçırmayın derim:)

Antakya'nın ara sokaklarında kaybolurken..


böle de güzel kapı tokmakları vardı:)


burası Harbiye. burada heryerden su fışkırıyor:) biz tam güzel yerlerine gidememişiz. burası galiba dediğimiz yer sadece Harbiyenin başlangıcıymış. Harbiye güzel ama bence biraz daha elden geçirilmesi gerek tam potansiyelini ortaya çıkarabilmesi için.

burası Uzun Çarşı da bir dükkan. fotoda  "Yolarkadaşım"  satıcıyla pazarlık yapıyor:) uzun çarşıyı görüp mutlaka alışveriş yapmalısınız. yöresel yiyecekler, küçük humus satan dükkanlar var burada. daha önce tatmadığınız lezzetleri burada deneyebilirsiniz.

burada "künefe nasıl yapılır?" sorunuza canlı yanıt alıyorsunuz:)


bu da büyük Antakya Oteli:)


Antakya ya geliş sebebim! çooook sevdiğim canım arkadaşım Antakyalı. Onun vesilesiyle Antakya ya gitmiştik.



Bu da Antakya uçağında pamuk bulut manzarası:)





Posttaki en büyük eksiği farkettiniz sanırım: Künefe!:) 2 günlük gezimiz boyunca benim midem çok rahatsız olduğu için künefe yiyemedim! Antakyaya kadar gidip künefe yiyemedim! yanarım yanarım ona yanarım:(
 bi daha ki sefere inşallah:)

4 yorum:

  1. Bu kısa soluklu yolculukta fotoğraflar ve yaşanmamışlıklar, şiddetle tekrarlanması gerektiğinin işareti.. Künefe yemeyip, henüz yapılmamış künefelerin fotoğrafını çekmekle yetinmek, pazar günü olduğundan kapalı dükkanların arasında dolaşmak, ve de bensiz gezdiğin o ara sokaklar! geeelin Mesudee :)

    YanıtlaSil
  2. :) ahh ahh evet özgecim keşke tekrarlansa:)bu sefer iyice bi künefe yeriz karşılıklı:) ya da bu tekrar tersi istikamette yani istanbul da da olabilir:)

    YanıtlaSil
  3. İstanbul'da olursak burdan künefe ve peynir getiririm. Bir deneme yaparız o zaman. Kıyamam öyle içimizde kaldı zaten. Ama buraya da gelmelisiniz. O ayrı.

    YanıtlaSil
  4. evet kesinlikle gelmeliyiz, ama ne zaman:( sen gelirken mutlaka getirrrr mutfak benden yapması senden:)

    YanıtlaSil